ContentDesign

Prao en dag

By 23 oktober, 2019 No Comments

Jag heter Astrid och är 12 år. I skolan har vi en dag per år som kallas för jobbskuggningsdag. Tanken är att vi ska följa med ett företag och se hur de jobbar. Här är min dag:

Kl. 10.00 mötte Magnus upp mig vid tvärbanan. Då var jag jätte förväntansfull över att se hur de jobbade och hur allting såg ut. Jag kom till kontoret och de visade mig runt och sa vad alla andra jobbade med och vad de hette. Sara förklarade för mig vad de gjorde på dagarna och visade mig lite saker på datorn.

Kl. 11.00. Efter jag hade pratat och kollat lite på Sara så var jag med Magnus. De sitter i samma rum och på samma kontor så jag behövde bara flytta stolen några få meter. Magnus och Sara gjorde inte alls samma saker så det var roligt att se vad båda gjorde. Magnus visade mig en annan hemsida och vad han hade designat på den. Det var roligt att se.

Kl. 12.00 så började vi göra oss i ordning för att äta lunch. Då gick vi ut och åt sushi. Det var jättegott. Det var lite kallt ute så istället för att gå utomhus så gick vi inomhus istället lite i gallerian. Efter det så köpte vi lite fika och gick tillbaka in i byggnaden.

Kl. 13.00 var vi tillbaka ungefär från lunchen och den lilla promenaden. Då fikade vi på det vi hade köpt och pratade lite. Jag ställde också några frågor om hur det var och jobba där och så till min skola. Man fick ett papper som man skulle skriva fast man fick också hitta på egna frågor, så det gjorde jag.

Kl. 14.00 skrev jag klart pappret till skolan och vad klar med intervjufrågorna. Ungefär kl 14.30 så började jag med att skriva den här bloggen. Då hjälpte Sara mig med lite hur jag skulle göra.

Kl 15.00 kom det in en arbetskompis till och frågade om vi ville vara med på det vanliga träningspasset. Så vi gjorde 60 armhävningar och sedan fortsatte jag att skriva bloggen tills det var dags att åka tvärbanan hem igen.
/Astrid

ps. Astrid har tagit bilderna och skrivit all text helt själv. Hon har även gjort själva blogginlägget.