Vinnare i Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling! Igen!

Vi vann Svenska Publishingpriset i år igen!

Läs mer...

Design är strategi, kreativitet & smarta arbetssätt.

Några tips om hur man kan stärka sitt varumärke genom att tänka strategiskt, följa grafiska riktlinjer och hitta effektiva arbetssätt.

Läs mer...

Innehåll, design & strategi som ger resultat

Alinder Design är en prisbelönt byrå som hjälper små och stora företag att kommunicera så att de kan nå sina mål och stärka sin positionering. Vi jobbar enligt devisen att kommunikation med hög klass på design, bilder, illustrationer och text fångar intresse – och att kommunikation som är tilltalande i både utseende och innehåll skapar resultat.

Läs mer...

designpriset

Nominerade i Svenska Designpriset igen!

Vi har fått det glädjande beskedet att Alinder Design är nominerade med projektet ”Med känsla för timing” i kategorin ”Reklam” i en av Sveriges största designtävlingar – Svenska Design Priset – ungefär som SM i design.

Läs mer...

Handelshögskolans nya grafiska profil

Alinder Design har skapat Handelshögskolans nya grafiska profil. För drygt ett år sedan startade Handelshögskolan ett förändringsarbete genom hela organisationen för att öka mångfalden och tilltala en större målgrupp.

Läs mer...

Vårt eget varumärke Books for Brands

Vi på Alinder Design har länge gjort bokproduktioner åt företag, nu har vi gjort det som ett eget varumärke – Books for Brands.

Läs mer...

Vinnare av Svenska Publishingpriset

Vi vann Svenska Publishingpriset! Detta pris är vi väldigt stolta över.

Läs mer...

Alinder Design designbyrå

Prisbelönt design

Vi har haft många framgångar i flera av Sveriges mest välrenommerade och prestigefyllda designtävlingar, Svenska Design Priset, Svenska Publishing Priset och Guldbladet.

Läs mer...

Möt Magnus Jonsson

Magnus Jonsson är skribent och webbansvarig på Alinder Design sedan tio år tillbaka. Magnus motivation är att skapa kommunikation som berör och fungerar.

Läs mer...

Sara Alinder och kreativa lösningar

Sara Alinder är senior designer, fotograf och driver Alinder Design sedan 15 år tillbaka. Hennes motivation är att skapa kreativ marknadsföring som verkligen fungerar.

Läs mer...

Lekfulla infographics

Infographics är grafik som är till för att snabbt och tydligt presentera ett sammanhang, komplex information eller siffror.

Läs mer...

Redigerade bilder som ger en härlig känsla

Med ett kalibrerat arbetsflöde, kontroll av kvalitet, färgkorrigering, bra kontrast, rätt exponering, en del retusch och skärpa i bilderna kan vi vara säkra på att få det resultat vi är ute efter.

Läs mer...

Stora och bra bilder säljer mer

Vi kan en hel del om bildernas kraft och delar med oss av våra sju bästa tips på hur man kan jobba och tänka vad det gäller bilder.

Läs mer...

Content marketing – ett smart sätt att locka kunder

Vad är egentligen content marketing? Hur kommer man igång med content marketing? Och vad är skillnaden om man jämför med traditionell reklam?

Läs mer...

Digital Publishing – appar för iPad och mobiler bör ha olika innehåll

År 2O1O introducerade Steve Jobs ipaden. År 2O17 förmodas 65% av svenskarna äga en ipad. Utnyttjar ditt företag de möjligheter som digital publishing innebär?

Läs mer...

Böcker som stärker varumärket

Istället för att dela ut presenter eller skicka ut en julklapp i form av godis eller presentkort till sina kunder så gav företaget Stopp oss uppdraget att skapa något som deras kunder förhoppningsvis sparar länge och som är starkt kopplat till företaget – en kokbok.

Läs mer...

Magnus tipsar om text

Magnus Jonsson är skribent och webbansvarig på Alinder Design sedan tio år tillbaka. Här delar han med sig av sina främsta tips och knep för att skriva engagerande innehåll.

Läs mer...

Råd och tips för hemsidor

Här har vi samlat några av de saker vi på Alinder Design tycker är allra viktigast att tänka på när det gäller hemsidor.

Läs mer...

Japanska intryck

Sara och Magnus reste runt i Japan från Tokyo och Kyoto till japanska bergsbyar och de sydliga subtropiska Okinawa-öarna i söder. Intrycken resulterade i en 23O sidor fotoreportagebok om Japan.

Läs mer...

Prisbelönt samarbete började med en resa till Svalbard…

Många gånger börjar våra samarbeten med kunder genom ett genuint intresse för deras produkter eller tjänster. Vi började samarbeta med PolarQuest på en resa till Svalbard.

Läs mer...

Appen som tar försäljningen utanför Sverige

Marknadsföring genom att man erbjuder en app blir allt vanligare. Vi hjälpte sportfiskeprofilen Martin och hans team att ta försäljningen av deras film utanför Sverige – med hjälp av en app.

Läs mer...

Inspirerande typografi och bokproduktioner

I en tid där nästan all typografi man ser är digital är det extra intressant att lära sig vad en ”swash” är, och hur man med hjälp av pennor, penslar, tusch och färger bildar grundstilar, kursiver och versaler för att med händerna kunna skapa vacker text. Cecilia Skogh är kalligraf och henne har vi gjort en bok om – på uppdrag av ett av Sveriges största bokförlag.

Läs mer...